Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Geschiedenis

Historie Drabbe B.V.

Al 85 jaar dé specialist

Grootvader Drabbe begon in de jaren dertig van de vorige eeuw. Inmiddels is het bedrijf overgegaan van zoon op kleinzoon. Gebleven is het vakmanschap. Familiebedrijf Drabbe is uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeleveranciers en adviseurs op het gebied van machine- en bedieningsonderdelen in Nederland.

De eerste Drabbe vestiging

In 1928 opende de allereerste Drabbe vestiging zijn deuren. Onder het woonhuis van Bernard Drabbe in Voorburg. Hij had in Duitsland stage gelopen en was daar in aanraking gekomen met kwaliteitsgereedschappen. Deze hoogwaardige hijsklemmen en spangereedschappen verkocht hij nu ook in Nederland. Al vanaf het begin leverde hij aan grote klanten als Stork.

Topmerken

In 1957 kwam zoon Hans Drabbe in de zaak. Inmiddels was het bedrijf uitgebreid met een aantal vaste werknemers en kreeg het een andere locatie in Voorburg. De dienstverlening veranderde. Gereedschappen werden inmiddels ook door veel andere leveranciers verkocht. Een nieuwe markt was die van de machineonderdelen en bedieningsonderdelen waar Drabbe zich volledig op ging richten. Midden jaren zestig werd Drabbe de erkende distributeur van Ganter en later ook van Elesa, de wereldwijde marktleiders op het gebied van machinebouw.

Nationaal aanspreekpunt

Maarten Drabbe nam in 1995 het stokje over van zijn vader. Drabbe vernieuwde, ging naast Elesa+Ganter ook andere A-merken aanbieden en trok meer medewerkers aan. Inmiddels is het bedrijf nationaal dé specialist in machineonderdelen en heeft het ook een webwinkel waar alle onderdelen besteld kunnen worden. Drabbe levert onderdelen en bedieningsonderdelen van aluminium, gietijzer, metaal, roestvrij staal en kunststof. Sinds 2011 is Drabbe gevestigd in Nootdorp.