• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Blind scharnier - uit het zicht en zeer mobiel

Ontwerp, functionaliteit en bewegingsruimte van 180 graden. Maak kennis met het uit het zicht en zeer mobiel scharnier.


GN 7237 roestvast staal blindscharnier dat meerdere verbindingen heeft, wordt aan de binnenkant van kleppen, luiken en deuren geïnstalleerd om ruimte te besparen en bescherming te bieden  tegen vandalisme. De maximale openingshoek van 180° zorgt voor een optimale bereikbaarheid.


Door de bevestiging aan de binnenkant blijft het apparaat als het ware “clean” aan de buitenkant. Ze bevatten geen bevestigingen die niet overeenkomen met het ontwerp of welke volledig vermeden moeten worden tijdens het reinigen. Dit maakt de scharnier uitermate geschikt wanneer het ontwerp centraal staat bij de ontwikkeling van een machine of apparaat.


Over het algemeen worden deze scharnieren in paren gebruikt. Dit betekent dat één type L (links) en één type R (rechts) bevestigingshoek per opening worden gebruikt. Voor hogere belastingen, bijvoorbeeld van grote luiken, kunnen deze worden aangevuld met extra scharnier van elk type.


Dankzij de beweging van het scharniermechanisme dat met behulp van simulatiesoftware is ontworpen, wordt bij het openen van bijvoorbeeld een klep, eerst een beetje opgetild en vervolgens 180° gedraaid. De langwerpige gaten in de scharniermontagebeugels en de afstandsplaatjes maken het scharnier op drie niveaus instelbaar. Het materiaal is van RVS 304 met mat, getuimelde afwerking.

 

Bekijk product