Stichting Vluchteling

Afbeelding via Stichting Vluchteling

Drabbe doneert aan Stichting Vluchteling

Elk jaar doneert Drabbe aan een goed doel. Dit jaar is gekozen om een bedrag van € 1.000 te doneren aan Stichting Vluchteling.

Waarom Stichting Vluchteling?
Stichting Vluchteling biedt noodhulp in ’s werelds actuele en grootste humanitaire crises. Soms bieden ze levensreddende hulp in acute noodsituaties, andere keren helpen ze in langdurige crises of bij de wederopbouw. Maar altijd maken ze verschil in het leven van vluchtelingen en ontheemden - ongeacht hun afkomst, ras, etniciteit en religie.

Het bieden van hulp, het geven van voorlichting en opkomen voor de vluchtelingen en ontheemden. Dat zijn de primaire doelstellingen van Stichting Vluchteling en daar draagt Drabbe graag aan bij.

In een wereld die alsmaar complexer, chaotischer en individualistischer wordt, maakt Stichting Vluchteling zich sterk voor een menswaardig bestaan voor mensen die moeten vluchten voor oorlog, geweld en onderdrukking. Dit doen ze samen met hun partner het International Rescue Committee (IRC), een van de grootste en meest ervaren hulporganisaties ter wereld. Door de handen ineen te slaan, zijn ze sneller ter plekke, kunnen ze meer mensen helpen en betere hulp verlenen.

Over Stichting Vluchteling
Stichting Vluchteling investeert in hulpvormen die bewezen effectief zijn, werkt aan nieuwe oplossingen voor de humanitaire problemen van nu, en luistert goed naar de behoeften van vluchtelingen en ontheemden. Ook geven ze vluchtelingen een stem door ons uit te spreken voor hun belangen en misstanden aan de kaak te stellen. Daarnaast geven ze eerlijke voorlichting aan het Nederlandse publiek en zijn ze transparant over de bestedingen en resultaten.

Download persbericht