Elesa+Ganter componenten voor een perfecte positionering

Overal waar iets afgesteld moet worden zijn vaak vergrendelingen te vinden. Deze vergrendelingen bevatten vertandingen die specifieke hoekposities bepalen. Om ervoor te zorgen dat voor elke toepassing de juiste vergrendeling beschikbaar is, biedt Elesa+Ganter een groot assortiment componenten aan in diverse varianten.

Getande blokkeerschijven, drukveren en voeringsstoppen vormen de basis van een Elesa+Ganter vergrendelset. Je kunt de vergrendelsets samenstellen tot geheel individuele configuraties. De kern van deze sets zijn altijd de blokkeerschijven met nauwkeurig uitgelijnde vertandingen en een verstelling op basis van positieve en niet-positieve verbindingen. Naast de exacte vertandingsvorm is ook de verdeling van de tanden zeer belangrijk. Elesa+Ganter baseert zich op typische tandconfiguraties, die belangrijke en specifieke aanpassingen mogelijk maken in oplopende stappen van 6, 7,5, 10 en 15 graden. Maar dat is niet de enige manier waarop Elesa+Ganter zich onderscheidt van concurrenten: de bevestiging van de blokkeerschijven is ook duidelijk georiënteerd rond de vertandingspositie. Deze combinatie legt de basis voor duidelijk gedefinieerde afstellingen.

Elesa+Ganter onderscheidt zich door het gebruik van hoogwaardige materialen. Elesa+Ganter maakt gebruik van gesinterd staal, gesinterd roestvast staal en precisiegegoten roestvast staal in A2. Daarnaast heeft Elesa+Ganter een 60-tands sluitplaat van glasvezelversterkte SUPER-Technopolymeer aan het productassortiment toegevoegd. Hier blijft het niet bij, binnenkort gaan er nog meer materialen worden toegevoegd. De blokkeerschijven bieden een zeer korte ontkoppel en hebben geen speling na het opnieuw aandraaien. Ze zijn ook zelfcentrerend en produceren uitzonderlijk sterke verbindingen.

De roestvaststalen getande blokkeerschijven GN 188 voor lassen zijn verkrijgbaar in afmetingen tot 80 millimeter in diameter en zijn geschikt voor zware toepassingen. De drukveren die georiënteerd zijn rond de vertanding vereenvoudigen de voorpositionering en maken speciale montagemallen overbodig.

De blokkeerschijven GN 187.5 zijn van precisie gegoten roestvast staal en zijn verkrijgbaar met draadeindverbinding, bevestigingsflens of een plaat om mee te lassen. In combinatie met de vergrendelsets GN 187.6 kunnen de roestvaststalen blokkeerschijven worden omgevormd tot sluitgewrichten. Deze sluitgewrichten kunnen met een inbussleutel of met een verstelbare handgreep (met of zonder excentrische nok) worden vergrendeld. De systematische aanpak van Elesa+Ganter om variaties te creëren, blijkt uit het feit dat de blokkeerschijven GN 187.5 compatibel zijn met de blokkeerschijven GN 187.4. Hierdoor kunnen zelfs ongewone scharniersamenstellingen worden gerealiseerd.

Bij het combineren van twee blokkeerschijven GN 187.4 zorgen de eerder genoemde voeringsstoppen ervoor zorgen dat de positieve verbinding ook blijft bij het losmaken van de scharnieren. Hierdoor kan de vertanding tegen slijtage wordt beschermd. Met andere woorden, dit zijn ook belangrijke elementen en daarom werkt Elesa+Ganter reeds aan nieuwe varianten ervan zoals afgedichte modellen.