Elesa+Ganter nieuwe hoogwaardige trillingsdempers

Onze onderzoeksafdelingen zijn altijd op zoek naar oplossingen voor de toepassingen van de engineer.

Nieuw in ons assortiment trillingsdempers zijn de flens-, kabelveer-, en veervoet trillingsdemper. De trillingsdempers zijn ideaal voor toepassingen in de industriële, defensie- of scheepvaart sector.


AVG flens trillingsdempers

De nieuwe AVG flens trillingsdemper met dubbele acing bestaat uit blauw gelakt aluminium RAL 5010 en NBR rubber. De trillingsdempers worden over het algemeen gebruikt voor het isoleren van sterke trillingen. Deze flens trillingdempers komen goed van pas waar axiale houdkracht en weerstand tegen compressie nodig wordt geacht en zijn in het bijzonder geschikt voor gebruik bij gereedschapsmachines, drukmachines ​voor het gieten van kunststoffen, speciale machines en schok absorptie.


AVC kabelveer trillingsdempers

De AVC kabelveer trillingsdempers zijn gemaakt van volledig roestvaststaal AISI 316 en bestaan uit één paar staven die met elkaar verbonden zijn door een verbindingskabel met een spiraalvormige wikkeling (lus). Ze zijn beschikbaar in 3 varianten: de AVC-4 heeft een kabel met vier lussen, de AVC-6 heeft een kabel met zes lussen en de AVC-8 heeft een kabel met acht lussen. Zij worden in het algemeen gebruikt voor trillingsisolatie en schokabsorptie, waarbij weerstand tegen axiale houdkracht, samendrukking en afschuifkracht vereist is. De trillingsdempers zijn bijzonder geschikt voor gebruik bij HVAC, pompen, zuiverings- en ontziltingsinstallaties, instrumentatiepanelen in de spoorweg-, marine- en militaire industrie.


AVM veervoet trillingsdempers

Tenslotte presenteert Elesa+Ganter ook zijn nieuwe AVM veervoet trillingsdempers in verzinkt staal met NBR rubber anti-slip basis en kap. De antislip coating wordt met een verzinkte schroef op de basisplaat bevestigd; de twee kappen met doorgangsgaten aan de uiteinden worden aan de veer bevestigd. Ze zijn bijzonder geschikt voor gebruik bij HVAC, compressoren, koel eenheden, centrifuges, brekers, trilzeven en generatoren.