Primeur met engineers ondersteuning bij BKL

Al vele jaren is er een zeer goede samenwerking tussen BKL en Drabbe. Diverse productgroepen van Elesa+Ganter worden toegepast in de oplossingen die BKL biedt op het gebied van handling, transport en machinebouw. Eind 2018 kregen wij het verzoek om mee te denken met de engineers in de keuzemogelijkheden van machinecomponenten.

bezoek BKL Engineering

Samen de juiste oplossing vinden

Drabbe staat al meer dan 90 jaar bekend als leverancier van een zeer groot aanbod machinecomponenten in diverse uitvoeringen. Binnen de grote diversiteit aan klantgerichte oplossingen die BKL ontwikkelt en bouwt, had BKL de behoefte om binnen het brede assortiment van Drabbe een BKL specifieke selectie te maken.

Deze selectie helpt de engineers van BKL sneller een keuze te kunnen maken waardoor kostbare zoektijd wordt gereduceerd. Daarnaast krijgen de tooling en machines die BKL levert een eenduidigere uitstraling en kan er binnen de selectie een groter inkoopvolume worden gecreëerd.


“Het is prettig samenwerken met een partij die met je meedenkt in een klantgerichte oplossing. Zo dacht Drabbe op technisch vlak mee, maar werd er ook gekeken naar het logistieke en commerciële aspect”

- Willem Buijs, BKL -Ontwikkeling demopaneel

Diverse gesprekken zijn gevoerd tussen Willem Buijs (Procurement Manager BKL), Marc van Bakel en Martijn Mulder (beide Senior Mechanical Engineers BKL), Evelien Gelton (Accountmanager Drabbe) Jeroen Markus (Productspecialist Drabbe) om gezamenlijk tot een juiste selectie te komen.

Om de Engineers direct een gevoel te geven wat er geselecteerd kan worden, is gekozen om een demopaneel te maken. Zo is het tastbaar en kan een sample traject bespaard blijven. Dit alles heeft geresulteerd in het overhandigen van het demopaneel op 1 juli. BKL en Drabbe zijn zeer enthousiast over deze nieuwe manier van samenwerken.

Drabbe demopaneel

Mocht je geïnteresseerd zijn naar de persoonlijke oplossingen van Drabbe voor jouw bedrijf, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 070 387 76 06.