Haaksluitingen: snel en veilig afsluiten

Haaksluitingen zijn beproefde en universele elementen voor het snel en veilig sluiten van deksels en kappen. Met de GN 761 biedt Elesa+Ganter nu precies de juiste oplossing voor toepassingen in het middelzware bereik.

De haaksluitingen van verzinkt of roestvast staal zijn ontworpen met houdkrachten van 1000, 2000 en 3000 Newton en worden geleverd met een lusvormige of T-vormige haak. De nieuwe GN 761 haaksluitingen dichten de kloof tussen de zware en lichte ontwerpen van deze standaard Elesa+Ganter-onderdelen en bieden de perfecte oplossing voor bijna elke situatie. Overal waar kleppen en deksels snel, eenvoudig en betrouwbaar gesloten moeten worden zijn deze robuuste spanners de ideale keuze. Ze kunnen zelfs worden beveiligd met hangsloten. De schroefdraad op de haak maakt een eenvoudige aanpassing van de sluitingsafstand mogelijk om een nauwkeurige bediening van de hendel te garanderen.

Naast de twee soorten haken (het T-gat en de lus) biedt Elesa+Ganter ook de mogelijkheid van andere aangepaste ontwerpen met betrekking tot afmetingen, vormen en kenmerken. Haken kunnen bijvoorbeeld worden uitgerust met een geïntegreerde veer om toleranties te compenseren. Inserts kunnen worden gebruikt in situaties waar de haak en de pal niet op één lijn liggen.

Elesa+Ganter breidt de nieuwe haaksluiting serie voortdurend uit met een veiligere versie: bij de GN 761.1. Deze haaksluiting klikt de in de behuizing geïntegreerde veiligheidshaak aan het einde van de sluitbeweging automatisch in de bedieningshendel. Dit zorgt ervoor dat de haaksluiting betrouwbaar gesloten blijft en niet per ongeluk opengaat. De haaksluiting kan pas worden geopend na het ontgrendelen van de veiligheidshaak. Dit kan met slechts één hand worden gedaan en zoals altijd het geval is bij Elesa+Ganter.

haaksluitingen