Nieuwe kogel- en roltransfereenheden van technopolymeer

Het Elesa+Ganter-productassortiment bevat nu nieuwe bal- en roloverdracht eenheden gebaseerd op technopolymeer. Dit maakt het mogelijk om gevoelige of zware goederen te vervoeren met een transportband. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld materiaalbehandelingsapparatuur of in de glasindustrie.

Voor het hanteren van lasten met delicate oppervlakken biedt Elesa+Ganter de UTB-P kogeltransferunits met kogel van technopolymeer op acetaal basis aan. Voor lasten met scherpe en hoekige oppervlakken is er de UTB-SST met RVS kogel beschikbaar.

Anti-elektrostatische oplossing (ESD)

Naast de standaard UTB kogelrollen biedt Elesa+Ganter een speciale ESD variant aan. Deze kogelrol is bedoelt voor ESD Protected Area (EPA)-toepassingen. DE UTB-SST-ESD kogelrollen bestaan uit ESD geleidend speciaal technopolymeer om de accumulatie van elektrostatische lading te voorkomen, zijn zwart van kleur en hebben een RVS kogel.

Soft oplossing

Voor toepassingen op overslag- en transportlijnen of einde productielijnen zijn de UTR-P roltransferunits met rol in op acetaal gebaseerde technopolymeer uitermate geschikt. De UTR-S rollers zijn van zacht technopolymeer, hebben een blauwe kleur, en zijn geschikt om lasten te hanteren met bijzonder delicate oppervlakken zoals glas en keramiek.

Belangrijkste voordelen:

  • Geen smering nodig met oliën of vetten;
  • Onderhoudsvrij;
  • Licht en glad
  • Lage wrijvingscoëfficiënt;
  • Corrosiebestendig;
  • Bestand tegen vuil, stof en vocht.
Nieuwe kogelrollen van technopolymeer kogelrollen esd transportband rollen