• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Perfecte positionering met roestvaststalen stelschroeven


Op productiemachines is het vaak nodig om herhaalde positioneerbewerkingen zo eenvoudig en betrouwbaar mogelijk uit te voeren. Om veilige en eenvoudige aanpassingen te kunnen doen en snel te kunnen wisselen van mechanismen of gereedschappen biedt Elesa+Ganter nu drie nieuwe onderdelen die elkaar perfect aanvullen: roestvaststalen stelschroeven met een instelschaal plus bijpassende lagerblokken en kartelmoeren.


Elesa+Ganter is de specialist van standaardonderdelen en heeft de innovatieve GN 827 roestvaststalen stelschroef ontwikkelt die samen met de GN 828 lagerblokken de bevestiging van onderdelen vereenvoudigt aan diverse verwerkings- en assemblagemechanismen in machines, installaties en mallen. Dit betekent dat je processen die een herhaalde uitwisseling, herpositionering of afstelling van apparaten vereisen, veel sneller kunt uitvoeren. De mechanismen kan je in of uit positie brengen met behulp van een stelschroef met draaiknop en zeskantbus. Deze is voorzien van een schaalverdeling van 0,1 mm.


Afhankelijk van de toepassing zijn de roestvaststalen stelschroeven verkrijgbaar in verschillende draaddiameters en lengtes. De stelschroeven kan je optimaal bevestigen aan een productiemachine in combinatie met GN 828 lagerblokken van Elesa+Ganter. Zodra de optimale instelling is gevonden, kan de stelschroef worden vergrendeld met een speciaal daarvoor ontworpen GN 827.1 roestvaststalen kartelmoer. De lagerblokken zijn gemaakt van mat, glad gepolijst aluminium en zijn beschikbaar in diverse varianten: montage van bovenaf met groef, montage van voren met groef en montage van bovenaf met schroefdraad.


De stelschroeven zijn naar keuze verkrijgbaar met een bij de stelschroef passende binnendraad of een groef die axiaal steun biedt aan de stelschroef. Als toevoeging op de schaalverdeling op de draaiknop heeft de opvanggroef een lasergegraveerde referentielijn voor het afstellen van het apparaat. In het bijzonder vergemakkelijkt deze groef de vervanging van apparaten of gereedschappen met de "Single Minute Exchange of Die" methode (SMED). De insteltijd en -kosten worden tot een minimum beperkt, en de productie kan worden voortgezet met de eerder ingestelde afmetingen zonder enige machinestilstand.