Tandwielen nu ook beschikbaar in “Visueel Detecteerbaar” technopolymeer

De Visueel Detecteerbare lijn standaard componenten van Elesa+Ganter bevat nu ook ZCL-VD tandwielen. Deze nieuwe tandwielen zijn verkrijgbaar in technopolymeer, "Signaalblauw" RAL 5005 blauwe kleur, materiaal geschikt voor contact met voedsel (FDA CFR.21 en EU 10/2011).

De blauwe kleur, welke in de natuur niet voorkomt, maakt deze tandwielen gemakkelijk detecteerbaar en herkenbaar voor het menselijk oog. Dit komt door de specificiteit en het unieke karakter van de kleur. Deze productlijn, die ook handgrepen, knoppen en scharnieren omvat, is specifiek ontwikkeld voor machines die worden gebruikt in de voedings- en farmaceutische industrie en draagt bij aan het verhogen van de veiligheidsniveaus in de processen van deze sectoren. Dit alles conform de internationale regelgeving.

Tandwielen zijn ideaal voor toepassingen waarbij maximale geluidsreductie en minimale smering vereist zijn. Bovendien maakt het materiaal waarin deze producten zijn gemaakt ze resistent tegen chemische middelen die aanwezig zijn in agressieve omgevingen. De nieuwe ZCL-VD tandwielen komen in het assortiment naast de bestaande twee families van transmissie elementen: ZCL tandwielen (drukhoek 20 °) en ZCR tandheugels (drukhoek 20 °).

De ontwikkelen van technische kunststoffen en technopolymeren heeft geleid tot de beschikbaarheid van tandwielen in kunststof met een hoge mechanische sterkte. Dit heeft ertoe geleid dat naast alle voordelen van kunststoffen zoals; weerstand tegen corrosie en chemische middelen; hoge weerstand tegen torsie en treksterkte; ruisonderdrukking; lage wrijvingscoëfficiënt, waardoor het gebruik van tandwielen zelfs mogelijk is in sectoren waar smering niet wordt aanbevolen of zelfs verboden is.

Nieuwe ZCL-VD tandwielen