• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd
SAN lijn

Uitbreiding van SAN lijn


Onlangs hebben wij onze SAN-lijn uitgebreid met nieuwe componenten in technopolymeer. Dit is gedaan met als doel een oplossing te vinden voor een groot maatschappelijk probleem waar landen over de hele wereld mee te maken hebben: antibioticaresistentie.


Het speciale technopolymeer met zilverionenadditieven op anorganische basis (zonder actieve farmaceutische ingrediënten, antibiotica of pesticiden) voorkomt de verspreiding van ongezonde organismen zoals microben, bacteriën en schimmels door het celoppervlak te penetreren en hun DNA aan te vallen.


De SAN-producten zijn verkrijgbaar in technopolymeer RAL 7021 grijszwart of in de nieuwe RAL 9016 witte kleuren. Het laser gegraveerde logo is duidelijk herkenbaar op het matte oppervlak.


Deze componenten zijn ideaal voor medische, ziekenhuis-, revalidatie- en invaliditeitshulpmiddelen en apparatuur, machines voor de farmaceutische industrie, straatmeubilair en openbare voorzieningen.


Resistentiecijfers

Er zijn zeer hoge resistentiecijfers, vooral voor enkele van de belangrijkste bacteriën die verantwoordelijk zijn voor zorg gerelateerde infecties en gemeenschapsinfecties, zoals Clostridium difficile, Pseudomonas aeruginosa, methicilline-resistente Staphylococcus, Hetococci resistent tegen vancomycine, Acinetobacter baumannii, Escherichia Coli en Klebsiella pneumoniae.


Laboratoriumtests tonen aan dat 98,9% van de bacteriën in 24 uur wordt geëlimineerd (ISO 22196: 2001). De onveranderlijkheid van de antimicrobiële eigenschappen die in de loop van de tijd worden verlengd, zelfs na vele wascycli, wordt mogelijk gemaakt door het gecontroleerde mechanisme van de afgifte van zilverionen in de tijd.


Hoe werkt het?

De zilveren ionen Ag+ werken door de celwand van de microbe te doorbreken. Daarnaast onderbreken ze de intracellulaire enzymen en vallen het DNA van de microbe aan om de cel vermenigvuldiging te stoppen.


Bekijk certificaat