Draadloze gegevensoverdracht via radiofrequentie (RF)

Machines worden vandaag de dag nog vaak handmatig ingesteld met  traditionele mechanische indicatoren in combinatie met handwielen of slingerhandgrepen, gevolgd door een lijst met specifieke instellingsparameters.

De nieuwe digitale teller DD52R-E-RF (Elesa Patent) is via radiofrequentie (RF) verbonden met de UC-RF-regeleenheid.  De PLC, verbonden met de UC-RF-regeleenheid, zorgt ervoor dat de indicatoren op afstand kunnen worden gemonitord.

Dit systeem is met name geschikt voor toepassingen die frequente formaatwijzigingen vereisen, waardoor de juiste instelling van de doel -/huidige positie van de machinedelen wordt vergemakkelijkt, wat ook een veiligheidssysteem vertegenwoordigt. Zelfs als een enkele DD52R-E-RF-indicator niet in de doelpositie wordt geplaatst, staat PLC het begin van de productiecyclus van de machine niet toe, waardoor productieproblemen worden voorkomen.

De installatie van het systeem is snel en eenvoudig , omdat er geen verbindingskabels tussen de besturing en de indicatoren nodig zijn.

Dankzij de beschikbare functies en de programmeerbare parameters kan slechts één item voor veel toepassingen worden gebruikt, inclusief alle variaties van de rotatierichting en maateenheid.

  • 6-cijferig display zorgt voor uitstekende leesbaarheid, zelfs vanaf een afstand en vanuit verschillende kijkhoeken.
  • Hoge beschermingsgraad IP65 of IP67 voor toepassingen die veelvuldig met water zijn, zelfs met sterke waterstralen.
  • Corrosieweerstand: AISI 304 roestvrijstalen naaf met Ø 20 mm.
  • Lange batterijduur:  meer dan 3 jaar.

Voor technische productinformatiebladen, tekeningen en tabellen met codes en afmetingen ga naar 


  DD52R-E-RF               UC-RF