Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Blokkeerbouten - vergrendelen en positioneren

Blokkeerbouten, blokkerknoppen of indexbouten zijn standaard bedieningselementen die bij uitstek zorgen voor een snelle blokkering van beweegbare machine onderdelen. Ze zijn geschikt voor het snel en veilig vergrendelen van onderdelen die langs elkaar heen schuiven.

Deze blokkeerbouten – en knoppen zijn er in vele soorten en maten met elke gewenste functionaliteit als het gaat om vergrendelen of positioneren. Met of zonder rustpositie, met een knop of T-greep voor toepassingen waarbij een grotere kracht voor ontgrendeling nodig is.

De drukveer en het sluitmechanisme zijn geïntegreerd in de kop of in T-greep bij alle uitvoeringen van de standaard GN 817 elementen. Dat voorkomt dat vuil het mechanisme binnen dringt en garandeert altijd een juiste werking.

De verschillende uitvoeringen met rustpositie worden gebruikt voor toepassingen waarbij de pin tijdelijk niet mag uitsteken. In dit geval wordt de knop of T-greep 90° gedraaid na uittrekken. Een inkeping houdt vervolgens de blokkeerbout in positie.

Voor speciale blokkeerknoppen en voor toepassingen waarbij de blokkeerbout niet handmatig kan worden bediend biedt Drabbe de GN 817 ook aan met een draadpin.

Daarnaast biedt Drabbe nu ook de GN 817.8 en GN 817.9 blokkeerknoppen aan. Beide knoppen kunnen worden aangepast voor slechts enkele order hoeveelheden. Een belangrijke functie die kan worden aangepast is de bruikbare lengte van de vergrendelpen en de vorm van de punt. Naast de mogelijkheid tot aanpassing van de roestvrijstalen pen tijdens de assemblage, kunnen zelfgebouwde plunjers ook worden geïntegreerd.

De keuze blijkt zo groot dat een maatadvies (heel) vaak geen overbodige luxe is. Het feit dat het verschil tussen de ene blokkeerbout en de andere blokkeerknop niet altijd even duidelijk is, onderstreept des te meer het belang om uit al die honderden blokkeerbouten, blokkeerknoppen en indexbouten de juiste keuze te maken. Drabbe helpt u daarbij!

Voor meer informatie: www.drabbe.nl of neem contact op via telefoonnummer 070 3877606 of info@drabbe.nl

Download hier uw pdf