Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Contactloze Positie indicator

De positie indicator MPI-15, bestaande uit een multifunctioneel display met een geïntegreerde magnetische sensor, dit  gecombineerd met de magneetstrip M-BAND-10, is een compleet systeem voor het meten van  verplaatsing in lineaire richting of hoekverdraaing.

Gekenmerkt door een uiterst eenvoudige montage is een precieze uitlijning en positionering mogelijk, waarmee tijd bespaart wordt en instel procedures tot een minimum beperkt worden.

Omdat er geen contact plaatsvindt tussen de sensor en de magnetische strip is het systeem:

- ongevoelig voor vuil, vet, olie of residu’s

- ongevoelig voor trillingen en stoten

- niet onderhevig aan slijtage en onderhoudsvrij

Het systeem wordt gevoed door een externe 1,5 V batterij en is voorzien van een geheugenbuffer ingeval van stroomuitval.

De positie indicator MPI-15 kan absolute of stapsgewijze waarden in mm, inches of graden weergeven. Ook de  draairichting en startwaarden ter compensatie van slijtage van het apparaat zijn in te stellen.

De magneetstrip M-BAND-10 kan eenvoudig met de zelfklevende tape gemonteerd worden en wordt beschermd tegen mechanische schade door een RVS afdekstrip.

Voor meer informatie, tekeningen en afmetingen kunt u terecht op onze website www.drabbe.nl of contact opnemen met de afdeling verkoop op telefoonnummer 070 - 3877606, of per mail.

Download het persbericht als PDF.