Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Elesa+Ganter wint Design Awards

Drie standaard onderdelen, drie Design Awards. Naast de iF Design Award heeft Elesa+Ganter ook de prestigieuze Red Dot Award ontvangen voor uitstekend design. Industrieel ontwerp maakt producten niet alleen aantrekkelijker voor het oog, het verbetert ook hun waarde als geheel. Het design optimaliseert de ergonomie en functionaliteit, dit laat Elesa+Ganter zien met zijn verstelbare handgrepen GN 126 en beugelgrepen GN 328 en GN 428.

Onderdelen van hoog designniveau
Dankzij hun moderne vorm zijn deze onderdelen bij uitstek geschikt voor moderne machines en systemen. Op deze manier kunnen details zoals handgrepen en hendels worden geïmplementeerd met hetzelfde hoge designniveau als de machine zelf, ongeacht de verpakkingseenheid. De mogelijkheid om op eenvoudige maar kosteneffectieve wijze maat of kleur aan te passen, vergroot de gebruiksmogelijkheden. Interne verzonken handgrepen en exacte randafronding zorgen voor een merkbaar verbeterde ergonomie.

iF Design Award en Red Dot Award
Het feit dat Elesa+Ganter samen met ontwerpbureau Corpus-C op de juiste weg is, wordt onderstreept door de huidige prijzen van twee onafhankelijke jury's. De iF International Forum Design Jury beloonde de beugelgrepen GN 328 en GN 428 evenals de verstelbare handgrepen GN 126 met elk één award. Deze onderdelen werden ook door de juryleden bekroond met de felbegeerde Red Dot Award.

GN 126
De verstelbare handgrepen GN 126 kenmerken zich door hun dynamische vorm, geproduceerd door gegoten zinklegering en afgewerkt met een kunststof coating, en zijn ideaal wanneer zwenkbereik beperkt is. De geïntegreerde vertanding zorgt ervoor dat de positie van het handvat kan worden aangepast zonder het los te hoeven maken. Indien nodig is dezelfde vorm van GN 126.1 verkrijgbaar met een volledig roestvrijstalen binnenkant.

GN 328 en GN 428
De beugelgrepen GN 328 en GN 428 zijn gemaakt van gegoten aluminium of een gebogen aluminium profiel en zijn ook verkrijgbaar met verschillende oppervlakteafwerkingen. Voor toepassingen in bijzonder corrosieve omgevingen zijn de grepen GN 328.5 ook verkrijgbaar in A4 kwaliteit roestvrijstaal.

Bekijk ook de andere IF Design Awards die Elesa en Ganter hebben behaald door de jaren heen.