• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Indexeerbout met T-greep

Ons assortiment is uitgebreid met de indexeerbout GN 817.4. Deze indexeerbouten hebben een T-greep in plaats van een knop, en zijn geschikt voor toepassingen waarbij een grotere kracht voor ontgrendeling nodig is.

Snel en veiling vergrendelen

Indexeerbouten zijn geschikt voor het snel en veilig vergrendelen van onderdelen die langs elkaar heen schuiven. De drukveer en het sluitmechanisme zijn geïntegreerd in de kop of in T-greep bij alle uitvoeringen van de standaard GN 817 elementen. Dat voorkomt dat vuil het mechanisme binnen dringt en garandeert altijd een juiste werking.



Uitvoeringen met en zonder rustpositie

De verschillende uitvoeringen met rustpositie worden gebruikt voor toepassingen waarbij de pin tijdelijk niet mag uitsteken. In dit geval wordt de knop of T-greep 90° gedraaid na uittrekken. Een inkeping houdt vervolgens de indexeerbout in positie. Alle indexeerbouten worden in staal of roestvast staal aangeboden, met of zonder zeskantmoer, en met of zonder rustpositie. Voor speciale knoppen en voor toepassingen waarbij de indexeerbout niet handmatig kan worden bediend bieden wij de GN 817 ook aan met een draadpin. Deze indexeerbout heeft een langere bedieningsknop.


Bekijk de technische informatie over indexeerbout GN 817.4


GN 817.3 indexeerbouten

Om tegen een redelijke prijs precisiepositionering in combinatie met DIN 179 positioneerbussen mogelijk te maken leveren wij de GN 817.3 indexeerbouten. Bij deze uitvoering is de precisie van de positie niet afhankelijk van de borgpen in het vergrendelmechanisme, maar van de nauwkeurigheid van de positioneerbus en de bout. Beide onderdelen zijn gehard en gepolijst.


Bekijk de technische informatie over indexeerbout GN 817.3