Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Krachtige positiehouders

 

Het zijn vaak de kleine dingen in het leven die het werk eenvoudiger, nauwkeuriger en efficiënter maken - bijvoorbeeld de positioneringselementen van Elesa+Ganter uitgerust met magneten.

Draadstiften en aanslagbouten zijn vaak nauwelijks de moeite waard om over te praten, maar ook deze kleine standaard elementen in zijn miljoenen soorten en maten blijven zich ontwikkelen. Zo heeft Elesa+Ganter deze elementen opnieuw ontworpen om nog beter hun doel te kunnen bereiken.

Door een klein neodymium magneet binnen in de zeshoekige schroefkop, maakt de GN 251.6 Aanslagbout met magneet het mogelijk niet alleen te helpen bij de nauwkeurigheid van het positioneren van metalen werkstukken, ze kunnen deze tevens betrouwbaar vastzetten. Naast de meer eenvoudige en snellere afhandeling betekent dit ook een grotere nauwkeurigheid tijdens het bewerken  - dus ook tijdbesparing en minder uitval. Ze zijn er ook met een slotmoer om de instelling van de bout te verzekeren.

Krachtige neodymium magneten zijn ook te vinden in de GN 913.6 magnetische draadstiften in de maten gevarieerd van M6 tot M12 met een eenzijdige zeshoekige uitsparing. Het voordeel van deze standaard is, dat het consequent kan worden vastgeschroefd door de vorm van de draadstift en daarom tevens worden gebruikt op plaatsen waar er ruimtegebrek heerst.

Beide geraffineerde elementen benutten het magnetisch krachtversterkend effect van afscherming door gevolgtrekking, dat de noord- en Zuidpool van de magneet op het stopoppervlak samenbundelt. Temperatuurbestendig tot 80 °C en beschermd door de zinklaag tegen corrosie zorgen ervoor dat deze positioneringselementen veelzijdig toegepast kunnen worden.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.drabbe.nl of contact opnemen met de verkoopafdeling op telefoonnummer 070 - 3877606 of per mail.

Download hier het persbericht in PDF