Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Mededeling: aanpassing schroefvorm verstelbare handgrepen

Wij willen je graag op de hoogte brengen van een kleine, doch belangrijke wijziging die is aangebracht aan een reeks verstelbare handgrepen van het merk Elesa+Ganter.

Wat is er veranderd?

Het type schroef in de verstelbare handgrepen zal veranderen van een zeskant inbussleutelschroeven naar een inwendig Torx-schroef.       

De Torx-schroef is één van de meest complexe vormen omdat deze zowel zeshoekig als een beetje stervormig is. Torx-schroeven vereenvoudigen een geautomatiseerde verwerking en verbeteren de betrouwbaarheid van het proces.

Het gaat om de volgende series en artikelen van Elesa+Ganter:

GN 101.1

GN 300

GN 302

GN 306

ERM

ERZ

 

GN 300.1

 

 

ERM.SST

ERZ.SST

 

GN 300.4

 

 

 

 

 

GN 300.5 IS

 

 

 

 

 

GN 300.6 IS

 

 

 

 

 

Voordeel

Het grote voordeel van de Torx-schroef is dat de overbrenging van de kracht op de schroef nog optimaler verloopt dan bij andere vormen. Ze maken een groter contactvlak mogelijk waardoor ze tevens strakker kunnen worden aangedraaid.

Door de betere grip is de kans veel kleiner, dat het bitje uit de schroefkop schiet. Hierdoor wordt montage veiliger en aanzienlijk makkelijker.

Zodra de bestaande inbussleutelschroeven niet meer voorradig zijn, schakelen we over op de Torx®-schroeven.

Mocht je naar aanleiding van deze e-mail nog vragen hebben, neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs op telefoonnummer 070 387 76 06 of stuur een e-mail naar verkoop@drabbe.nl