Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Nieuw: Deursluiting met draai- en klemfunctie

Eigenlijk zou het sluiten van deuren, poorten en kleppen geen punt moeten zijn. Maar sommige situaties vragen om een extra klemfunctie om ervan verzekerd te zijn dat de deur stevig in het deurprofiel geklemd wordt. Dit zorgt voor een verbetering van  de dichtheid en trilvastheid van de vergrendeling en voorkomt rammelen of eventueel uit zichzelf openende deuren.

Elesa+Ganter ontwikkelde hiervoor een uiterst compacte oplossing, die het sluitmechanisme uitbreidt met een traploze klemfunctie binnen de individuele  vergrendelingsstanden en zorgt daarmee voor een zuivere sluiting met ook nog grotere slagbreedte, zonder extra handgreep, de GN 116.1 serie.

Door de kartelknop eerst 90° met de klok mee te draaien, brengt u de vergrendeling in sluitingspositie. Wanneer u vervolgens de knop verder met de klok mee draait, zal de vergrendeling in axiale richting (max. 23mm) over de gelagerde schroefdraad bewegen en de deur in het frame klemmen. Uiteraard zal voor het openen deze handeling in tegengestelde richting moeten worden uitgevoerd. Hierdoor zult u dus eerst de klemfunctie ontgrendelen en daarna de sluiting. Een geïntegreerd, verend drukstuk zorgt voor de benodigde wrijving om de vergrendeling “mee te nemen” nadat de klemfunctie is opgeheven.

Het grote klembereik van 12 mm en de 5 verschillend gevormde vergrendelingen beslaan een breed gebied aan toepassingsmogelijkheden. Bij een draaimoment van 2 Newtonmeter bereikt de sluitkracht een onwaarschijnlijke 300 Newton. Naast de grote, ergonomisch gevormde kartelknop (polyamide), zijn er ook alternatieve bedieningsopties beschikbaar in vierkante, driehoekige, zeskantige en dubbelbaards uitvoering. Deze zijn bedienbaar met bijpassende sleutel GN 119.2 (apart te bestellen). Deze deursluiting is geheel conform RoHs.

Voor meer informatie, tekeningen en afmetingen kunt u terecht op onze website drabbe.nl of contact opnemen met de afdeling verkoop op telefoonnummer 070 – 38 77 606 of via de mail.

Download u hier het persbericht als pdf.