Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Nieuw: olieaftapventielen en accessoires

De “Hydraulische” productlijn van Ganter en Elesa  bestond tot nu toe al uit een heel breed assortiment ontluchtingsdoppen, peil- en kijkglazen maar wordt nu gecompleteerd door speciale afsluiters voor het verversen van schone olie en elementen voor veilige ontluchting en ventilatie van tanks, carters, e.d.

Het verversen van olie is niet bepaald het favoriete klusje van de meeste mensen. Hulp hierbij is er nu in de vorm van het olieaftapventiel, type GN 880. Het versnelt het aftappen van de oude olie en zorgt ervoor dat dit netter en schoner kan.

De kleine standaard elementen, verkrijgbaar in diverse maten, vervangen de conventionele aftappluggen in de oliecarters van voertuigen en machines. Het bijpassende verbindingsstuk, type GN 880.1, zorgt voor een gecontroleerde afvoer van het oude medium. Vastgeschroefd aan de olieaftapkraan met een wartelmoer, bedient het de ventielplaat en laat de olie direct in de opvangbak stromen zonder vervuiling van het milieu. Het verbindingsstuk is verkrijgbaar in recht type en als 45° of 90° variant, geschikt voor bijna elke inbouwsituatie.

Temperatuurbestendig tot 160°C en drukbestendig tot 100 bar, is het olieaftapventiel, GN 880 een echte allrounder. De behuizing is vervaardigd uit verzinkt staal of messing en de afdichting wordt gegarandeerd door de O-ring bij de ventielplaat en een metalen afdichtingsring op het punt waar de unit ingeschroefd wordt. Er zijn uitgebreide tests uitgevoerd (ruim 50.000 bewegingen) waarbij er geen enkel spoor van slijtage of defect tevoorschijn gekomen is. Dit staat garant voor een lange levensduur.

Binnen de serie zijn er nu ook bijpassende ontluchtingsventielen, zoals bijvoorbeeld de GN 881. Deze opent automatisch in de tank bij een druk van 200 mbar en voorkomt daarmee dat er te veel druk opgebouwd wordt. De GN 883 is anders van uitvoering maar heeft dezelfde werking en is zeker niet minder betrouwbaar.

Voor meer informatie, tekeningen en afmetingen kunt u terecht op onze website www.drabbe.nl of contact opnemen met de afdeling verkoop op telefoonnummer 070-3877606, of per mail.

Download dit persbericht als PDF.