Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Scharnier-veiligheidsschakelaar

Scharnieren met veiligheidsschakelaar in gestroomlijnd ontwerp en met unieke werking!

Elesa+Ganter®, makers van standaard machine elementen, hebben een uitgebreid assortiment van scharnieren waaronder de GN 139.1 (AISI 303) en GN 139.5 (AISI 316L) roestvrijstalen scharnieren met veiligheidsschakelaar.

GN 139.1 en 139.6 scharnieren met veiligheidsschakelaar worden gebruikt voor scharnierende en draaiende behuizingen zoals deuren of afsluitkleppen op machines in fabrieken, in de automatisering of auto-industrie. Het scharnier is compact en robuust waardoor deze de ideale keuze is voor veel toepassingen.

Deze scharnieren met veiligheidsschakelaar kunnen gevaarlijke situaties voorkomen, aangezien de contacten in een bepaalde openingshoek van status veranderen. Dit schakelpunt kan worden bijgesteld binnen een bereik van +4°.

De elektrische schakelelementen zijn volledig geïntegreerd in de mechanische scharnier en zijn niet zichtbaar vanaf de buitenkant, waardoor de scharnieren aan certificeringen IP 67 (pluguitvoering) en IP 69K (kabeluitvoering) voldoen. Twee contactschakelaars bieden dubbele veiligheid! De verborgen aansluiting met bout aan de achterzijde maakt dit scharnier ook uitermate sabotagebestendig.

De  GN 139.1 en GN139.5  scharnieren voldoen  aan de internationale normeringen en richtlijnen  zoals CE, UL en EAC.

De GN 330 kabels met M12 x 1 connector ronden deze productserie af.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.drabbe.nl of contact opnemen met de verkoopafdeling op telefoonnummer 070 - 3877606 of per mail.

Download persbericht (pdf)