Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Slim produceren biedt exclusiviteit voor individuele klant

In een tijd waarin globalisatie toeneemt, ligt het ware succes in de mogelijkheid een hoog niveau van personalisatie te bieden met als doel maximale flexibiliteit en gebruiksgemak te garanderen. Vraag naar specialisme en gemodelleerde producten en diensten nemen met de dag toe. Met één van de grootste ranges op de markt van machineonderdelen, kan Elesa+Ganter voldoen aan ongeveer 95% van de vereisten en specificaties. Maar steeds vaker is zelfs deze verscheidenheid van voorraadproducten niet voldoende of ontwerpen moeten worden aangepast aan zeer specifieke eisen. Compleet nieuwe ontwerpen zijn soms zelfs noodzakelijk vanwege zeer ongebruikelijke vereisten.

Slim produceren

Tegenwoordig moeten bedrijven uitgerust zijn voor deze onvoorziene vraagstukken en op maat gemaakte individuele oplossingen ontwikkelen samen met de klanten, zelfs als slechts kleine hoeveelheden benodigd zijn. Vaak brengt dit hoge productiekosten met zich mee met als gevolg stijgende verkoopprijzen, maar is dat echt nodig? Het lijkt soms onmogelijk, maar in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de markt, hoeft het gevolg van deze op maat oplossingen geen extreme prijsstijging te zijn.Elesa+Ganter is een bedrijf dat zich richt op “slimme” productie. Dat wil zeggen dat men vanaf het begin al veel van de standaard producten heeft ontworpen met het oog op verscheidenheid op het gebied van materialen, afmetingen, vormen en functionaliteit.

In het basis conceptontwerp van bijvoorbeeld zwenkhendels, handwielen en spangrepen is deze optie al meegenomen. Men heeft deze voorzien van een speciaal type dwarsboring waarmee het product aan de as bevestigd kan worden en er zodoende geen wrijving meer is. In het standaard product is dit echter geen vaste waarde. Wanneer de klant dit wil kan dit op speciaal verzoek gedaan worden.

Specialisme en personaliseren

Een specialisatie en zeer waardevolle service om in de behoeftes te voorzien van klanten is bijvoorbeeld “Tampondruk”. Deze techniek kan worden gebruikt om kunststofproducten te personaliseren door het bedrukken met logo’s of grafische elementen, door het toevoegen van tekst, indicaties, waarschuwingen of signalen die het functioneren van machines of apparatuur helpen optimaliseren.

De afbeelding (logo’s, symbolen, tekst) wordt eerst geëtst in een plaat die tijdens het printproces van inkt wordt voorzien. Een drukkussen wordt vervolgens op het oppervlak van de plaat gedrukt voor het opnemen van de inkt en het overbrengen naar het productoppervlak. Door de speciale samenstelling bindt de inkt chemisch aan het polymeer materiaal van het product, waardoor een perfecte print wordt verzekerd die bestand is tegen krassen, impact, wrijving en slijtage, alsook tegen chemicaliën die bij industriële processen, reinigings- en/ of sanerend materiaal worden gebruikt, en tegen olie en vet.

De zachtheid van het materiaal van het drukkussen garandeert een perfecte verkleving van het gedrukte oppervlak met het productoppervlak, waardoor het risico van het ontstaan van luchtbubbels wordt vermeden, wat afbreuk kan doen aan de perfecte reproductie van de afbeelding. Een simpele en efficiënte techniek voor hoge productiviteit en flexibiliteit waarbij de kwaliteit niet verloren gaat. Tot 4-kleuren afbeeldingen, die ofwel aangeleverd worden door de klant of ontwikkeld worden door de technische afdeling van Elesa, kunnen worden gereproduceerd.

Andere opties die bij bepaalde producten mogelijk zijn, zijn bijvoorbeeld laser graveringen van tekst en/of cijfers, speciale kleuren (bijvoorbeeld bedrijfskleuren), afwijkende maatvoering en andere materialen.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website drabbe.nl of contact opnemen met de verkoopafdeling op telefoonnummer 070 - 3877606 of per mail.

Download hier het persbericht in PDF