Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Snel en veilig

Er bestaan indexeerbouten én indexeerbouten. Met de GN 413 serie bieden Elesa en Ganter versies met rustpositie en een blokkeerbare trekring.

Indexeerbouten zijn standaard bedieningselementen die bij uitstek zorgen voor een snelle blokkering van beweegbare machine onderdelen. Door middel van een ergonomisch gevormde trekring is het mogelijk de bout te bedienen met slechts één vinger.

Een kabel of een ketting kan eenvoudig worden bevestigd aan de ring om bediening op afstand mogelijk te maken. Als extra optie is het mogelijk de indexeerbout te blokkeren wanneer de blokkeerpen in de rustpostie staat door de ring 90 graden te verdraaien; deze wordt dan door een inkeping geblokkeerd.

De vier beschikbare versies hebben een doorlopend schroefdraad en de AK en CK versies worden met een moer geleverd. De  montagediepte van de bout kan hiermee gesteld kan worden.

De behuizing van de bout is leverbaar in gezwart staal of RVS, terwijl voor alle uitvoeringen de pen, veer en trekring in RVS uitgevoerd zijn. Hiermee is het gebruik in veel toepassingen mogelijk.

Dat de blokkeerbouten voldoen aan de RoHS eisen spreekt als vanzelf.

Voor meer informatie, tekeningen en afmetingen kunt u terecht op onze website www.drabbe.nl of contact opnemen met de afdeling verkoop op telefoonnummer 070 - 3877606, of per mail.

Download het persbericht als PDF.