Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Vernieuwd - GN 7336.8 Indexbout met vastklemmende knop en veiligheidsfunctie

"Veilig en zonder mis te grijpen"

Indexbouten in de machinebouw bestaan uit een massieve pen die in- en uitgetrokken kan worden. In feite vertegenwoordigen indexbouten een hele reeks van vergrendelpennen. Nieuw in het assortiment van Drabbe BV is de geavanceerde gekartelde indexbout GN 7336.8 van Elesa+Ganter.

Materiaal

Indexknop: plastic, polyamide gebaseerdop (PA) technopolymeer,zwart mat. Indexbout: genitreerd zwart staal. Bijpassend gat in G7 tolerantie. Schroefdraad - verzinkt staal, blauw gepassiveerd.

Functies en toepassingen

Gekartelde indexbout GN 7336.8 is een geavanceerde versie van de gekartelde indexbout GN 7336.7. Evenals deze laatste worden ze gebruikt voor het tegelijk positioneren, vastzetten en klemmen van elementen. In tegenstelling tot de andere versie zorgt de speciale functie van de GN 7336.8 ervoordat de indexbout niet eenvoudig van hetpositionering gat kan worden verwijderd, maar alleen door een draai /trek techniek toe te passen om deveiligheidspositievan de knop ontgrendelen (veiligheidsfunctie!)

Accessoires op aanvraag

GN 609 zwart-oxide stalen afstandsbus (of afstandshulzen). Afhankelijk van de omstandigheden (zoals wanddikte) kan de draadlengte van de GN 7336.8 indexbout met beveiliging worden gewijzigd door toepassing van afstandsbus. Het voorkomt het indeuken van de dunne plaat.

Hoewel positionerings- en vergrendelpennen vaak niet in het zicht vallen, kunnen ze blikvanger zijn. Ze moeten dat soms zelfs zijn als ze een bedieningsfunctie hebben. In een dergelijk geval worden ergonomische vormgeving en vuilbestendigheid van groot belang.

Voor meer informatie: www.drabbe.nl of neem contact op via telefoonnummer 070 3877606 of info@drabbe.nl.

Pdf download