• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Waterpas - een zeer belangrijke kleine helper

Waterpassen zijn klein en vaak onopvallend, maar zeer belangrijke kleine helpers. Of het nu gaat om een nauwkeurige horizontale uitlijning en oriëntatie van productie-installaties, meetinstrumenten of montage-elementen; een waterpas is van essentieel belang. Dit is de reden dat wij dit product in ons assortiment hebben opgenomen.


Geïntegreerde waterpassen

Geïntegreerde waterpassen maken het eenvoudig om objecten waterpas te zetten, en om de exacte positie later op elk gewenst moment en in één oogopslag te controleren. De werking van een waterpas is simpel: een waterpas is een met vloeistof gevuld doorzichtig buisje met een luchtbel. Het wordt gebruikt om zeker te stellen dat iets loodrecht op de richting van de zwaartekracht komt te staan.


Opschroefbare waterpas

Bij een opschroefbare waterpas wordt het loodrecht zetten bereikt met een geringe kromming van de cilindrische behuizing. Als de luchtbel zich tussen twee lineaire markeringen bevindt, wordt het object in één richting horizontaal uitgelijnd. De tweedimensionale aanpassing heeft daarom twee opschroefbare waterpassen nodig, die 90 graden gedraaid zijn.

Bull’s eye waterpas

Een bull’s eye waterpas toont de objectpositie in twee richtingen tegelijk: als de luchtbel zich in het midden van de centrische cirkelvormige markering bevindt dan is de horizontale positie bereikt.


Waterpassen in verschillende designs

Wij hebben deze universele en onmisbare 'helpers' nu toegevoegd aan ons standaard assortiment – zoals opschroefbare waterpassen met één, twee of drie kijkglazen, en bull’s eye waterpassen in verschillende designs.

Voor meer informatie, tekeningen en afmetingen kunt u terecht op onze website of contact opnemen met de verkoopafdeling op telefoonnummer 070 - 3877606.


Download het persbericht over onze waterpassen