• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Hoge koppel dankzij compacte kegelwielkasten en wormwielreductoren

Elesa+Ganter heeft het productassortiment uitgebreid met twee compacte en robuuste haakse tandwielkasten die roterende bewegingen met 90 graden omzetten en hoge koppels overbrengen met of zonder een overbrengingsverhouding. Ze zijn geschikt voor toepassingen zoals verpakkingsmachines en transporttechnologie.


De GN 3971 kegelwielkast is verkrijgbaar in zeven maten met behuizingslengtes tussen 32 en 60 mm en breedtes tussen 18 en 35 mm. De overbrengingsverhouding tussen de assen van de tandwielkast is altijd 1, de draairichting kan naar wens worden geselecteerd. De tandwielassen kunnen axiale en radiale krachten opnemen van 60 newton op het kleinste model tot 550 newton op het grootste model. De speciale tandgeometrie van de kegelwielen van gehard staal maakt het mogelijk om relatief hoge koppels te genereren in verhouding tot de grootte. Dit kan oplopen tot 10 newton-meter, afhankelijk van de bedrijfssnelheid.


Dankzij kleine hartafstanden heeft de GN 3975 wormwielreductor slechts een afmeting van 60 mm aan de zijkanten en slechts 35 mm in de breedte. Een interne geharde stalen schroef beweegt een wormwiel gemaakt van speciaal messing. Zeven versies bieden overbrengingsverhoudingen tussen 1:13 en 1:65. De maximale radiale en axiale kracht varieert tussen 200 en 500 newton aan de ingangszijde en is altijd 500 newton aan de uitgangszijde. Vanaf een overbrengingsverhouding van 1:18 voorkomt een statisch zelfblokkerend mechanisme rotatie van het wormwiel vanaf de uitgangszijde, wat verbeterde veiligheid biedt in veel toepassingen.


De afgesloten behuizingen van geanodiseerd aluminium maken zowel de haakse tandwielen licht als corrosiebestendig. Ze voeren ook effectief de resulterende wrijvingswarmte af. Talrijke bevestigingsgaten maken het mogelijk om de tandwielkasten in veel posities te monteren. De assen kunnen in beide richtingen worden gedraaid en hebben een schroefdraadgat en parallele sleutels voor een positieve verbinding met het middelpunt.


De kegelwielkasten en wormwielreductoren hebben een levenslange smering en hebben daarom geen onderhoud nodig. De twee tandwielkasten kunnen ook gecombineerd worden, bijvoorbeeld met de elastomeer GN 2240 klauwkoppeling.


GN 3971 Kegelwielkasten

GN 3975 Wormwielreductor