Geschiedenis

Drabbe levert al sinds 1928 een breed assortiment kwalitatieve machineonderdelen aan engineers binnen uiteenlopende industrieën, van de voedingsindustrie tot de muziekindustrie, van zorg tot defensie. Sinds 2018 maakt Drabbe deel uit van de gerenommeerde Elesa+Ganter groep.

Duitse kwaliteit naar Nederland

Ons verhaal begint met Grootvader Bernard Drabbe. In een tijd waarin het vanzelfsprekend was dat je in vaders voetsporen trad, had Bernard geen affiniteit met de textielindustrie van zijn vader. Zijn passie lag in de techniek. Hij had bij verschillende technische bedrijven in Nederland stage gelopen, maar in Duitsland dáár gebeurde het. Bernards vader had goede connecties en regelde een stageplek voor hem in Duitsland. Hier kwam hij in aanraking met kwaliteitsgereedschap zoals we dat in Nederland nog niet kenden. Bernard had één doel: deze producten van hoogwaardige kwaliteit naar Nederland brengen. In 1928 opende hij de eerste Drabbe vestiging in zijn woonhuis in Voorburg.

Certificaat van Drabbe, geschiedenis

Professionaliseren van het familiebedrijf

Zoon Hans Drabbe was enthousiast over de idealen van zijn vader en kwam in 1957 in de zaak. Hij heeft het bedrijf verder geprofessionaliseerd. Zo heeft hij Drabbe uitgebreid met een aantal vaste medewerkers. In de jaren ’60 werd Drabbe dé erkende Nederlandse distributeur van Elesa+Ganter, wereldwijde marktleiders op het gebied van machinebouw. En in 1988 kreeg Drabbe zijn eerste officiële bedrijfspand in Voorburg.

Drabbe, uit de tijd vanaf 1957, onder Hans Drabbe, waar het bedrijf distributeur werd van E+G
Drabbe, uit de tijd vanaf 1957, onder Hans Drabbe, waar het bedrijf distributeur werd van E+G

Specialist in machineonderdelen

In 1989 kwam Maarten Drabbe in dienst en in 1995 nam hij het stokje over van vader Hans. En toen veranderde er iets in de markt. Het span- en klemgereedschap dat Bernard ooit naar Nederland bracht was inmiddels ook verkrijgbaar in de technische groothandel. Dit was het punt dat Maarten besloot te specialiseren in machine- en bedieningsonderdelen. Deze producten waren elders bijzaak en dit maakte Drabbe de specialist binnen de maakindustrie. Drabbe vernieuwde, ging ook andere A-merken aanbieden en trok meer medewerkers aan.

Drabbe, uit de tijd vanaf 1995, onder Maarten Drabbe

De optimale oplossing

Inmiddels is Drabbe gevestigd in Nootdorp en als specialist hét landelijke aanspreekpunt in machine- en bedieningsonderdelen. Na 90 jaar zelfstandigheid is Drabbe in 2018 deel gaan uitmaken van de Elesa+Ganter groep. Elesa+Ganter is een joint venture tussen twee marktleiders op het gebied van kunststof en metalen machineonderdelen. Familiebedrijven Elesa en Ganter zijn al meer dan 45 jaar de belangrijkste leveranciers van Drabbe BV. Het intensiveren van deze samenwerking was dan ook een logische volgende stap.

We bieden onze klanten een breed assortiment, kwalitatief duurzame producten, jarenlange technische expertise en advies.

Onze missie anno nu? Mensen, middelen en producten verbinden voor de optimale oplossing!

Drabbe, anno nu >

Drabbe, gevestigd aan de Gildeweg te Nootdorp