• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Industriële ruwe magneten van Elesa+Ganter

De wereld van magneten is fascinerend en veelzijdig. Wij zijn toegewijd aan het uitbreiden van het assortiment ruwe magneten om aan verschillende industriële behoeften te voldoen. Magnetisme is een natuurlijk fenomeen dat al eeuwen wordt bestudeerd en toegepast. In dit uitgebreide artikel zullen we beginnen met de basisprincipes van ruwe magneten en vervolgens verder gaan met de diverse magneten uit ons assortiment, waarbij we zullen ingaan op de materialen waaruit ze zijn vervaardigd en de talloze toepassingen die ze bieden.


Magneten

De industriële ruwe magneet GN 55.1

Laten we beginnen met de GN 55.1 industriële ruwe magneten. Deze magneten vormen de basis van vele magnetische toepassingen. Wij hebben ons assortiment uitgebreid met verschillende varianten en groottes van deze ruwe magneten, wat een grote flexibiliteit biedt voor diverse toepassingen.

De GN 55.1 magneten zijn beschikbaar in verschillende materialen, waaronder SmCo, NdFeB vernikkeld en Hardferriet. Deze diversiteit aan materialen maakt het mogelijk om magneten te kiezen die specifiek geschikt zijn voor de beoogde toepassing.

Ruwe magneten zoals de GN 55.1 magneten worden vaak bevestigd met behulp van verlijming. Dit zorgt voor een stevige en duurzame hechting aan verschillende oppervlakken. Afhankelijk van de ruimte tussen de magneet en het werkstuk, kunnen afzonderlijke ruwe magneten een grotere houdkracht hebben dan andere magneetsystemen, zoals potmagneten. Dit is bijzonder nuttig in situaties waarin standaard magnetische systemen niet toereikend zijn.

Wat deze magneten nog krachtiger maakt, is het vermogen om ze te combineren met geschikte vasthoudconstructies. Hierdoor kunnen zeer specifieke magneetsystemen worden gecreëerd die aan de specifieke eisen van een toepassing voldoen. Dit maakt de GN 55.1 ruwe magneten bijzonder waardevol in de wereld van de industrie en engineering.

 

Diverse magnetische oplossingen

Wij staan bekend om ons uitgebreide assortiment van industriële componenten en de magneten zijn geen uitzondering. Naast de GN 55.1 magneten, bieden wij verschillende andere magnetische producten die een breed scala van toepassingen dekken.

 

De GN 55.2 ruwe magneet

De GN 55.2-serie magneten is ontworpen voor specifieke behoeften en biedt variatie in grootte en materialen om aan verschillende vereisten te voldoen. Dit maakt ze uitermate geschikt voor diverse industrieën en toepassingen.

 

De GN 55.3 ruwe magneet

Wij gaan verder dan alleen basismaterialen en afmetingen. De GN 55.3-serie magneten is ontworpen voor zowel algemene als gespecialiseerde toepassingen en biedt dus nog meer flexibiliteit voor engineers en ontwerpers.

 

De GN 55.4 ruwe magneet

De GN 55.4-serie is een aanvulling op ons assortiment met nog meer opties in termen van grootte en materialen. Dit zorgt voor de ultieme aanpasbaarheid aan de behoeften van de klant.

 

Ons assortiment magneten is ontworpen om aan verschillende vereisten te voldoen. Wat deze producten uniek maakt, is de variëteit in materialen. Hierdoor kan de juiste magneet worden gekozen voor de specifieke toepassing, wat resulteert in optimale prestaties.

 

Materialen en toepassingen

Nu we de diversiteit van onze magneten hebben belicht, is het tijd om dieper in te gaan op de materialen waaruit deze magneten zijn vervaardigd en waar ze allemaal voor kunnen worden gebruikt.

1. SmCo (Samarium-Cobalt): Magneten

De SmCo magneten, vervaardigd uit de zeldzame aardmetalen samarium en kobalt, staan bekend om hun uitstekende temperatuur- en chemische stabiliteit. Ze behouden hun magnetische eigenschappen bij hoge temperaturen en zijn bestand tegen corrosie. Deze eigenschappen maken SmCo magneten ideaal voor toepassingen in omgevingen waar extreme temperaturen en chemische invloeden een rol spelen, zoals in de luchtvaart- en medische industrie.

2. NdFeB (Neodymium-Iron-Boron): Vernikkelde magneten

Deze magneten behoren tot de sterkste permanente magneten die momenteel beschikbaar zijn. Ze zijn vervaardigd uit een combinatie van neodymium, ijzer en boor. De vernikkelde afwerking beschermt de magneten tegen corrosie en slijtage. NdFeB magneten worden vaak gebruikt in toepassingen waar hoge magnetische kracht vereist is, zoals in elektromotoren, luidsprekers en vele andere elektronische apparaten.

3. Hardferriet magneten

Hardferriet magneten zijn vervaardigd uit ferromagnetisch materiaal en zijn bestand tegen hoge temperaturen en corrosie. Deze magneten zijn kosteneffectief en worden vaak gebruikt in toepassingen waar minder magnetische kracht vereist is, zoals in koelkastmagneten, motoren voor huishoudelijke apparaten en gereedschap.

 

Toepassingsmogelijkheden

Met deze verscheidenheid aan materialen kunnen de magneten van Elesa+Ganter in verschillende toepassingen worden gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden:

Industriële machines en apparatuur

De krachtige magneten zijn uitermate geschikt voor het bevestigen van panelen, beveiligen van ladingen en positioneren van componenten in industriële machines en apparatuur.

Medische apparatuur

In de medische sector kunnen de corrosiebestendige SmCo magneten worden gebruikt in MRI-machines en andere apparatuur waarbij een stabiele magnetische werking essentieel is. Ook worden NdFeB-magneten vaak gebruikt in medische apparatuur vanwege hun hoge magnetische kracht en stabiliteit.

Automobielindustrie

Magneten spelen een cruciale rol in de automobielindustrie, variërend van elektrische stuurbekrachtigingssystemen tot elektrische raambediening. De duurzaamheid en efficiëntie van onze magneten maken ze ideaal voor gebruik in deze veeleisende toepassingen.

Elektronica

De kleine, maar krachtige NdFeB-magneten zijn onmisbaar in talloze elektronische apparaten, waaronder mobiele telefoons, computers, luidsprekers en harde schijven. Ze zijn essentieel voor het functioneren van elektromotoren, luidsprekers, microfoons en andere apparaten.

Energieopwekking

In de energie-industrie worden magneten gebruikt in generatoren en turbines voor de opwekking van elektriciteit. SmCo-magneten zijn bijzonder geschikt voor deze toepassingen vanwege hun stabiliteit en bestendigheid tegen hoge temperaturen.

Lucht- en ruimtevaart

In de lucht- en ruimtevaartindustrie spelen magneten een cruciale rol in tal van toepassingen, waaronder sensoren, actuatoren, en elektronische systemen. Hun kracht en stabiliteit zijn van groot belang voor de veiligheid en prestaties van deze systemen.

Consumentenelektronica

In huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica worden magneten vaak gebruikt in toepassingen zoals luidsprekers, motoren voor wasmachines, magnetrons en koelkastmagneten.

 

Innovatie en toekomstige mogelijkheden

Wij blijven innoveren en investeren in onderzoek en ontwikkeling om onze magneten verder te verbeteren en nieuwe mogelijkheden te verkennen. Met de voortdurende evolutie van technologie zullen er naar verwachting nieuwe toepassingen en eisen ontstaan, en wij streven ernaar om aan deze behoeften te voldoen door geavanceerde magnetische oplossingen te bieden.

Toekomstige ontwikkelingen zullen waarschijnlijk gericht zijn op het verbeteren van de efficiëntie, duurzaamheid en veelzijdigheid van magneten. Dit kan onder andere betrekking hebben op het gebruik van nieuwe materialen, verbeterde productieprocessen en geavanceerde ontwerpen om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van de industrie.

 

Magnetisme

Magnetisme is een krachtige natuurlijke kracht die al eeuwenlang wordt bestudeerd en toegepast. In de moderne samenleving spelen magneten een essentiële rol in tal van industrieën en toepassingen. Wij bieden een divers aanbod van magneten aan die vervaardigd zijn uit verschillende hoogwaardige materialen, zoals SmCo, NdFeB vernikkeld en Hardferriet.

De GN 55.1 industriële ruwe magneten vormen de kern van ons assortiment. Deze magneten zijn verkrijgbaar in diverse materialen en groottes, waardoor ze geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen in verschillende industrieën. De mogelijkheid om deze magneten te combineren met geschikte constructies biedt de flexibiliteit om op maat gemaakte magneetsystemen te creëren.

Naast de GN 55.1 magneten bieden wij ook de GN 55.2, GN 55.3 en GN 55.4 ruwe magneten, die verdere opties bieden op het gebied van grootte en materialen, waardoor ze nog meer aanpasbaar zijn aan de behoeften van klanten.

De diverse toepassingsgebieden van onze magneten, variërend van industrieel gebruik tot medische toepassingen en consumentenelektronica, benadrukken hun veelzijdigheid en het belang ervan in moderne technologieën.