scharnieren

Openen en sluiten – met speciale scharnieren van Elesa+Ganter

Van eenvoudige scharnieren voor het lassen tot aan meervoudige scharnieren met complexe kinematica. Het Elesa+Ganter assortiment bevat veel soorten scharnieren voor bijna iedere oplossing.

Je zou denken dat bij het openen en sluiten van deuren alle mogelijke scharnieren al wel zijn ontwikkeld. Niets is minder waar. Elesa+Ganter slaagt er regelmatig in om scharnieren verder te verbeteren, praktische extra functies toe te voegen of ontwerpen te maken voor zeer specifieke nichetoepassingen.

GN 237.3 - Scharnier voor zware toepassingen

Zo hebben we voor zware toepassingen het GN 237.3 scharnier, een compact, robuust scharnier van roestvaststaal. Met een bewegingsbereik van 180 graden zijn deze scharnieren bestand tegen zelfs hoge dynamische slijtage, ongeacht de montage-oriëntatie. Dit komt dankzij speciale vulringen. Afhankelijk van het geselecteerde type hebben de scharnierbanden ook centreerverlengingen die zorgen voor een strakkere pasvorm. Dit voorkomt verschuiven en elimineert dwarskrachten die anders extreem zware belastingen op de schroeven uitoefenen. De scharnierpen is beveiligd tegen verlies door een uitsparing en wordt geleverd met levenslange smering. Een asymmetrische bandopstelling en de bijbehorende mogelijkheid van een derde bevestigingsgat bewijst zijn waarde vooral bij montage in gebieden met lagere materiaal doorsneden.

GN 235 – Verstelbaar scharnier

Het scharnier van de GN 235 serie kan daarentegen met cilinderkop schroeven worden gemonteerd en - dankzij de versprongen as - zonder aanpassing nog 180 graden draaien. Horizontale en verticale sleuven vereenvoudigen de aanpassing en het gatenpatroon komt overeen met bestaande gatenrangschikkingen, waardoor het gemakkelijker wordt om bestaande scharnieren te vervangen.

GN 7237 – Meervoudig scharnier

Een ander onderdeel uit het Elesa+Ganter assortiment is een scharnier met meervoudige delen. Het is de GN 7237 serie. Deze serie biedt oplossingen voor deuren en luiken waar geen onderdelen zichtbaar mogen zijn aan de buitenzijde van de machine. Het GN 7237 meervoudige scharnier zorgt ervoor dat alle onderdelen zich aan de binnenkant van de machine bevinden.

GN 138 – Scharnier

Met hun aantrekkelijke ontwerp zijn de GN 138 scharnieren geschikt voor gebruik in machines en installaties waar een goed ontworpen en stijlvol uiterlijk belangrijk is. De verborgen en manipulatiebestendige montage licht uit en versterkt het bijzondere uiterlijk van het scharnier.