• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Stelvoeten voor perfecte stabiliteit


Een stabiele basis is een vereiste voor elk systeem of machine. Zware of grote stelvoeten benadrukken de kwaliteit van de machinelijnen waaronder ze gemonteerd zijn. Elesa+Ganter introduceert twee nieuwe series stelvoeten aan het bestaande portfolio van stelvoeten. De stelvoeten onderscheiden zich van het bestaande portfolio door extra gunstige eigenschappen en de hoogwaardige en buitengewoon stabiele constructie. 


De nieuwe massieve stelvoeten van Elesa+Ganter zijn bijzonder goed geschikt voor grote en zware installaties en machines. De GN 36 stelvoet maakt gebruikt van het gewicht van de machine om een zeer stabiele en robuuste verbinding tussen de draadstang en de voet tot stand te brengen. De draadstift is niet verbonden met de voetplaat. In plaats daarvan centreert de draadstift zichzelf automatisch op het contactpunt via de radius. De blauw verzinkte stalen draadstift is verkrijgbaar met een fijne draad van M20x1,5 tot M42x2 voor een nauwkeurige uitlijning en wordt geleverd met de bijpassende borgmoer. De voetplaat van gesmeed staal is verkrijgbaar met een diameter tot 200 mm, heeft een matzwart gepoedercoat oppervlak en kan in drie verschillende types worden besteld. 


De stelvoeten zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Bij type A rust de voetplaat vlak op het onderliggende oppervlak. Type B heeft een NBR-rubber pad dat slijtage aan het onderliggende oppervlak vermindert en ook geschikt is voor contact met olie of koelvloeistoffen. Type C heeft een O-ring die de voetplaat afdicht, zodat vloeistoffen niet onder de voetplaat kunnen binnendringen. Afhankelijk van de diameter van de voetplaat kunnen de types A en C elk een belasting van 5 t tot 25 t dragen. De statische belastbaarheid voor type B varieert van 2 t tot 11 t door de aard van het rubberen kussen. De voeten zijn perfect voor het compenseren van een oneffen vloer. De stelvoeten mogen niet worden gebruikt op een oppervlak met een helling van meer dan 3 graden ten opzichte van de schroefdraadbout. 


De GN 37 is de tweede nieuwe stelvoet van Elesa+Ganter en heeft eveneens een centraal doorlopend bevestigingsgat. Dit maakt het gebruik van een bevestigingsbout mogelijk. Het bevestigingsanker fixeert de voet aan de vloer en bereidt hem voor op zijdelingse belastingen. Dit maakt de stelvoeten optimaal voor productiesystemen of transportbanden die onderhevig zijn aan dynamische bewegingen en zijwaartse krachten door het gebruik van robots. Net als bij GN 36 kan de voetplaat GN 37 worden besteld in de types A, B en C. De stelvoeten GN 37 van de type A en type C kunnen, afhankelijk van de diameter, tussen 4 t en 15 t dragen, terwijl het draagvermogen van type B varieert tussen 2 t en 11 t.


Voor klanten die al speciale schroefdraadbouten voor hun machines hebben, biedt Elesa+Ganter de GN 36.1 en GN 37.1 aan als alleen de voetplaat zonder schroefdraad.