• Gratis verzending vanaf €250,-
  • Orderkorting
  • Actuele voorraadindicatie
  • Voor 15:00 besteld, morgen geleverd

Universeel en slim: magneten van Elesa+Ganter



Nieuwe materialen, nieuwe vormen, nieuwe magneetsystemen en ruwe magneten: Elesa+Ganter breidt het assortiment uit om nog meer slimme toepassingen te ondersteunen.



Magneten bieden slimme en bijna universele oplossingen voor bevestigingen, sluitingen of tijdelijke verbindingen. Elesa+Ganter breidt het assortiment magneetsystemen en ruwe magneten uit met nieuwe vormen.


Het nieuwe hoogtepunt is de GN 50.8 potmagneet. Een strakke roestvaststalen behuizing omringt de krachtige SmCo-magneet, waardoor deze perfect is voor gebruik in corrosieve omgevingen. Het heeft ook een lange levensduur en is temperatuurbestendig tot 350°C, wat betekent dat het kan worden gebruikt op hete oppervlakken, zoals ovendeuren. Het magneetsysteem kan worden besteld in diameters tussen 16 en 32 mm, en alle maten hebben een M6-schroefdraadstift.


Een ander nieuw product is het magneetsysteem GN 51.8. Zijn neodymiummagneet is volledig ingekapseld door een TPE-elastomeer. Dit maakt de GN 51.8 schijfmagneet bijzonder geschikt voor gebruik op gevoelige (zoals geverfde) oppervlakken, bijvoorbeeld voor het bevestigen van beschermende hoezen. Deze zijn op hun beurt verbonden met de magneet via het centrale gat, dat geschikt is voor verzonken schroeven. De TPE-coating verhoogt ook de statische wrijving en daarmee de kracht die nodig is om de magneet te schuiven, terwijl de temperatuurbestendigheid zich uitstrekt tot 80°C.


De GN 52.6 staafmagneet heeft ook een beschermend rubberen contactoppervlak. De cilindrische roestvaststalen behuizing beschermt de neodymiummagneet effectief tegen agressieve media. De magneten GN 53.1 en GN 53.2 schijfmagneten zijn ontworpen voor standaardtoepassingen in kantoren, werkplaatsen en productieomgevingen en hebben krachtige neodymiummagneten die zijn ingebed in ronde of rechthoekige kunststof behuizingen (verkrijgbaar in vier kleuren).


De neodymium schijfmagneet GN 53.3 is ontworpen voor eenvoudige bediening en heeft een plastic handvat, dat kegelvormig of plat kan zijn. De platte variant heeft bovendien een oog om het onderdeel te beveiligen. Voor GN 53.4 schijfmagneet is het handvat gemaakt van vernikkeld staal, optioneel met een TPE-coating om gevoelige oppervlakken te beschermen.


Naast deze functioneel geoptimaliseerde magneetsystemen biedt Elesa+Ganter ook ruwe magneten aan - van hard ferrite, neodymium, SmCo en AlNiCo. Deze magneten uit de series GN 55.1 tot GN 55.4 en GN 57.1 tot GN 57.3 zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten, met of zonder bevestigingsgaten.



Magneten