Deze website maakt gebruik van cookies
Meer informatie
Akkoord en deze melding verbergen

Privacy- en cookieverklaring

Privacy- en cookieverklaring 2018

 

Drabbe BV, gevestigd aan Gildeweg 4, 2632 BA  Nootdorp, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die wij verwerken
Drabbe BV verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:- Voor- en achternaam
- Geslacht
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- IP-adres
- Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in             correspondentie en telefonisch
- Locatiegegevens
- Gegevens over uw activiteiten op onze website
- Gegevens over uw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
- Internetbrowser en apparaat type
- Bankrekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.      

Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via privacy@drabbe.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken.

Drabbe BV verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van uw betaling
- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
- U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
- U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
- U de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
- Om goederen en diensten bij u af te leveren
- Drabbe BV analyseert uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.
- Drabbe BV volgt uw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op uw behoefte.
- Drabbe BV verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming
Drabbe BV neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Drabbe BV) tussen zit. Drabbe BV maakt geen gebruik van geautomatiseerde verwerkingen.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Drabbe BV bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld. Voor de exacte bewaartermijnen voor de categorieën van persoonsgegevens verwijzen we u naar onze inventarisatielijst. Voor vragen neem contact met ons op via privacy@drabbe.nl.  

Delen van persoonsgegevens met derden
Drabbe BV verkoopt uw gegevens niet aan derden en verstrekt deze uitsluitend indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Drabbe BV blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

 

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Nieuwsbrief
Wij bieden een nieuwsbrief aan waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over nieuws omtrent de maakindustrie, onze producten, diensten en aanverwante zaken. Uw e-mailadres wordt alleen met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief wordt niet aan derden verstrekt.

Gebruik van cookies
Wij maken bij het aanbieden van elektronische diensten gebruik van cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op de harde schijf van uw computer, laptop, tablet of smartphone wordt opgeslagen. Drabbe gebruikt enerzijds cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt. Zo kunnen bijvoorbeeld gebruikerssessies en jouw voorkeursinstellingen onthouden worden en helpt het ons om de website goed te laten werken. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren.

Daarnaast maken wij gebruik van Google analytics en plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we de juiste kennisdocumenten en op maat gemaakte content kunnen aanbieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op.

Informatie over hoe u zich kunt afmelden voor het gebruik van Google-cookies is beschikbaar in de Instellingen voor advertenties van Google. Verder kunt u zich afmelden voor cookies van een externe leverancier door naar de afmeldingspagina van het Network Advertising Initiative te gaan.

Voor meer toelichting: veiliginternetten of toelichting door de consumentenbond.

Welke cookies gebruiken wij?

Analytische cookies:
Met analytische cookies verzamelen wij, met behulp van derden, statistieken over het gebruik van onze website. Wij maken bijvoorbeeld gebruik van Google Analytics, Google Search en soortgelijke producten om gegevens over het surfgedrag te verzamelen. Zo kunnen we zien welke pagina’s het meeste bekeken worden, welk besturingssysteem er gebruikt wordt, waar bezoekers vandaan komen etc. Door websitegebruik te meten kunnen we onze website blijven verbeteren in het voordeel van onze websitebezoekers. Ook kunnen we met deze cookies bijhouden hoe gebruikers de zoekmachine en website gebruiken en hoe effectief onze Adwords-advertenties bij Google zoekresultaatpagina’s zijn.

De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

Social media cookies:
Op sommige plaatsen bieden we de mogelijkheid om informatie te delen via social media of informatie van social media te tonen. Social media cookies zijn cookies die functionaliteiten van social media websites mogelijk maken. Denk hierbij aan een YouTube-filmpje of een 'like'-knop voor Facebook.
Voor de cookies die de social media partijen plaatsen en de data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven. We raden u aan onderstaande privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen:
•    Facebook
•    Google+ / YouTube
•    LinkedIn
•    Twitter

Advertentiecookies:
Door het gebruik van cookies kunnen wij op externe sites advertenties laten zien. Advertentienetwerken, zoals Google AdWords en Google AdSense, die op externe sites adverteren kunnen cookies op uw computer plaatsen. Soms wordt in zulke content een web beacon of pixel geplaatst die bijhoudt hoe vaak de promotionele content is bekeken of geklikt. De informatie uit deze advertentiecookies kunnen wij met elkaar combineren. Dit doen we zodat we relevante aanbiedingen kunnen doen over onze diensten of producten door middel van gepersonaliseerde reclame of u te herinneren aan diensten of producten die u hebt bekeken.

Voor de cookies die partijen voor advertentiedoeleinden plaatsen, verwijzen wij u naar de verklaringen op de websites van deze partijen. Omdat de verklaringen regelmatig kunnen wijzigen, raden wij u aan deze privacy- en cookieverklaringen regelmatig te raadplegen:
•    Google
•    Facebook
•    Microsoft
•    LinkedIn

Functionele of noodzakelijke cookies:
Functionele of noodzakelijke cookies helpen de website van Drabbe naar behoren te laten functioneren, zoals het opslaan van browserinstellingen, zodat u onze website optimaal op uw beeldscherm kunt zien. Ook wordt er van deze cookies gebruik gemaakt om voorkeuren op te kunnen slaan.

Verwijderen of uitschakelen van cookies
Als u niet wilt dat websites cookies op uw computer kunnen opslaan, pas dan uw browserinstellingen aan. U krijgt dan een waarschuwing voordat er cookies worden geplaatst.

U kunt uw instellingen ook dusdanig aanpassen dat uw browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. U kunt ook cookies die al geplaatst zijn verwijderen. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van uw browser: Chrome, Internet Explorer, Firefox, Edge, Safari.  Het uitschakelen van cookies heeft alleen gevolgen voor de computer en browser waarop u deze handeling uitvoert. Als u cookies uitzet kan het gebeuren dat de beleving van de website tegenvalt.

Cookieoverzicht

Welk bedrijf plaatst de cookie

Naam cookie

Domeinen

Bewaartermijn

Doeleinde cookie

Drabbe _ga (2x) drabbe.nl, google.nl maximaal 2 jaar Analytische doeleinden
Drabbe _gat drabbe.nl maximaal 1 dag Analytische doeleinden
Drabbe _gat_ drabbe.nl maximaal 1 dag Analytische doeleinden
Drabbe _gac_ webshop.drabbe.nl maximaal 1 dag Analytische doeleinden
Drabbe _gid drabbe.nl maximaal 1 dag Analytische doeleinden
Drabbe _gcl_aw drabbe.nl maximaal 3 maanden Advertentie doeleinden
Drabbe _utma drabbe.nl maximaal 2 jaar Analytische doeleinden
Drabbe _utmb, utmc drabbe.nl tot einde sessie Analytische doeleinden
Drabbe _utmz drabbe.nl maximaal 6 maanden Analytische doeleinden
Google _gmb_ga_test google.com maximaal 2 jaar Analytische doeleinden
Google NID, PREF google.com maximaal 2 jaar Social Media doeleinden
Facebook datr, locale facebook.com maximaal 2 jaar Social Media doeleinden
Youtube VISITOR_INFO1_LIVE, PREF, HSID, APISID, SAPISD, SID, SSID, YSC, _ga, enabledapps.uploader youtube.com maximaal 2 jaar Social Media doeleinden
Facebook fr, c_user facebook.com maximaal 3 maanden Advertentie en personalisatie doeleinden
Facebook lu, xs, s, act, _actsc, csm, pl, tr, m_pixel_ratio, presence facebook.com maximaal 2 jaar Advertentie en personalisatie doeleinden
LinkedIn BizoData, BizoUserMatchHistory, UserMatchHistory, UserPixelRotationList, BizoID ads.linkedin.com 6 maanden Advertentie doeleinden
Google AID googleadservices.com maximaal 3 maanden Advertentie doeleinden
Doubleclick IDE, DSID doubleclick.net maximaal 1 jaar Advertentie doeleinden
Google ANID, APISID, OTZ, S, SAPISID, 1P_JAR, SIDCC, SSID, HSID google.com maximaal 2 jaar Social media en advertentie doeleinden
Google CONSENT google.com maximaal 20 jaar Social media en advertentie doeleinden
         

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Drabbe BV en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen.

U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar privacy@drabbe.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie uw pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek.

Drabbe BV wil u er tevens op wijzen dat u de mogelijkheid heeft om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Drabbe BV neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via privacy@drabbe.nl

Aanpassen privacy statement
Wij behouden ons het recht voor deze privacy statement aan te passen. Wijzigingen zullen op deze website worden gepubliceerd.

Tot slot
Mocht u na het lezen van dit privacy statement nog vragen hebben over de bescherming van uw privacy, neem dan gerust schriftelijk, telefonisch of per e-mail contact met ons op.

Drabbe BV
Gildeweg 4
2632 BA Nootdorp
Telefoon: 070-38 77 606
Email: privacy@drabbe.nl

Download hier onze Privacy- en cookieverklaring.