Scharnier met rustpositie

None
scharnier met rustpositie

ELESA+GANTER® scharnieren met rustpositie bieden de mogelijkheid om deuren gesloten of open te houden in een bepaalde positie. De twee delen hebben een speciale inwendige vertanding waardoor de scharnier geblokkeerd kan worden in een aantal vastgestelde posities, in plaats van vrij te draaien op de pin.


Controle over sluiten en openen

Als een deur gesloten is voorkomen deze scharnieren dat deze per ongeluk openen, zelfs in het geval van afwezigheid van extra blokkerende toepassingen. Als de bedienende persoon binnenin de machine aan het werk is voorkomen de scharnieren dat de deur per ongeluk kan sluiten.

CFV scharnieren

CFV scharnieren zijn gemaakt van glasfiber versterk technopolymeer op basis van polyamide, met roestvast stalen pin. De standaard uitvoeringen zijn voorzien van schroefgaten voor verzonken of hexagon schroefkoppen.


Bekijk technische informatie CFV scharnieren

CFP scharnieren 

CFP scharnieren zijn volledig vervaardigd uit technopolymeer op acetaal basis. De standaard uitvoeringen zijn voorzien van schroefgaten voorverzonken of hexagon schroefkoppen. Ze zijn daarnaast ook voorzien van twee verwijderbare afdekkappen.

Bekijk technische informatie CFP. scharnieren

Beide scharnieren zijn getest in de Elesa laboratoria. De koppelweerstanden blijven ongewijzigd na enkele duizenden cyclussen van sluiten en openen.